Руската авиационна индустрия получава резервни части от компанията Avia FED Service,

...
Руската авиационна индустрия получава резервни части от компанията Avia FED Service,
Коментари Харесай

Украйна продължава да доставя на Русия резервни части за авиацията

Руската авиационна промишленост получава аварийни елементи от компанията Avia FED Service, множеството от които са закупени от Украйна. За това пише изданието „ Важни истории “.

По-специално, компанията " Avia FED Service " доставя своите артикули на съветското министерство на защитата, Rostec и президентския специфичен летателен отряд " Русия ".

Изданието отбелязва, че от 2022 година до юли 2023 година съветската авиационна промишленост е получила украински елементи на стойност 370 милиона рубли. Позовавайки се на митнически данни, публицистите означават, че за ремонта на Ан-124 са импортирани елементи на стойност съвсем 120 милиона рубли, които са създадени от Харковския машиностроителен цех " ФЕД ".

Доставени са аварийни елементи на стойност над 67 милиона рубли за локационните станции на хеликоптери Ка-32, които са създадени от Киевския цех " Радар ".

Освен това съветската авиация получи аварийни елементи от предприятието " Мотор Сич ", киевския цех " Артем ", Харковското конструкторско бюро за елементи, Волчанския агрегатен цех и други украински предприятия за към 170 милиона.

Журналисти описват, че елементи са доставени и от Франция, Съединени американски щати и Англия.

Разследването отбелязва, че преди войната в Източна Украйна към 70% от продажбите на завода FED в Харков са отивали в Русия, само че след началото на войната компанията публично спря продажбите в Руската федерация, защото през 2018 година Russian Avia FED Service попадна под украинските наказания.

Изданието написа, че през предходната и тази година елементи са били доставяни посредством компанията Linker, която е записана в ОАЕ. По-специално на уеб страницата на компанията се отбелязва, че те могат да доставят елементи за самолети Ми-8, Ми-17, Ка-32 във всяка страна.

Позовавайки се на данни на LinkedIn, публицистите показват, че притежателят на компанията е Алексей Палчик. Вероятно е роден в Полтава и е приключил Иркутското висше военно авиационно учебно заведение.

Съобщава се, че въпросната компания е получила артикули от украинската Мотор Сич, чиито шефове са обвинени в доставка на артикули за съветската авиация. На уеб страницата написа още, че са формален представител на Мотор Сич в Обединените арабски емирства.

Според публицисти последният път, когато компанията е доставяла артикули на съветската Avia FED Service, е било през януари 2023 г. След това стоките бяха доставени посредством киргизката компания Bakaitorg1. На въпрос на публицисти притежателят на Linker сподели, че компанията не е доставяла артикули от Украйна. Той също по този начин не можа да каже дали си сътрудничат с компанията Avia FED Service.

Междувременно шефът на Avia FED Service Александър Решетник сподели пред кореспонденти, че продуктите са закупени през 2020-2021 година и са били съхранявани в чужбина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР